Idag letar vi skribenter i följande ämnen:

Mobbning

Under vårvintern har mobbning diskuterats alltmer. Växer problemet och vad ska man göra åt det? Läs (23) Skriv


Jonas N har kommenterat på:

Därför stänger vi kommentarsfälten

Dåligt och dyrt beslut. Ser egentligen ingen uppsida alls med det. Varje (läsvärd) NM-artikel är ett debattinlägg som tar tydlig ställning i ngn fråga där det finns andra motsatta. Som sig bör. I kommentarerna nedanför brukar då snabbt de motstående positionerna klargöras och utkristalliseras. Framför allt brukar felaktiga, starkt ensidiga, ofullständiga eller på annat sätt missvisande 'fakta' snabbt lyftas fram av dem/den sidan som inte delar artikelns budskap. Vilket är bra för båda sidor, för att ingen debattartikel är någonsin 'komplett' eller heltäckande i mening att där inte finns ytterligare saker att lyfta upp. Där har kommentarerna gjort oerhört mycket nytta, och utgör merparten av värdet med artikeln. För huvudartikeln brukar ofta mer vara korta och positionerande än utförligt argumenterande för den positionen. Utan kommentar minskar värdet drastiskt. I kommentarsfälten förekommer emellanåt väl mycket käbbel, med upprepningar och mindre smickrande beskrivningar mellan kontrahenterna. Men rent hat, hot och förföljelse har jag då aldrig sett. Visst där finns dumma, elaka, och ffa korkade kommentarer och (troligen) dito kommentatorer. Men det framgår ju också direkt av vad de skriver. Vidare undrar jag också vad som åsyftas med "radsla hos potentiella skribenter". Betyder det att de inte vill att deras artiklar skall diskuteras och/eller ifrågasättas och kritiseras? Eller förväntar sig att inte bli emotsagda, eller få sista ordet (en möjlighet som ju faktiskt finns iom kommentarsfälten). Eller är de omedvetna om att där finns starka känslor kring infekterade frågor (den sk Palestinakonflikten tex) och blir ledsna av att andras ilska, eller inte kan hantera att där finns arga puckon som inte kan kontrollera sig? Vilka skribenter är det som NM 'går miste om' pga att där finns debatt, engagemang, men också starka känslor, ilska och anklagelser åt båda håll kring ämnet det vill skriva om? Jag tycker det låter mer som de vanliga main-stream-media journalister som (hittills) gärna velat 'granska andra' men är synnerligen ointresserade av att själva få sin fakta och sina argument granskade. Om dessa (av den anledningen) inte vågar skriva på Newsmill ser jag inte det som någon större förlust. Och om sådana skulle bli fler vore det en ytterligare försämring. Folk som beskäftigt vill pådyvla oss sina åsikter, men är för rädda för att få mothugg och att alla kan se/läsa dessa tycker jag inte det behövs fler av i någon debatt ... Speciellt konstigt är det ju att där nämns "vissa kommentatorer" dvs att problemen är identifierade. För då finns ju mycket bättre och enklare sätt att hantera dem, Tex avstängning (med varning &f;örklaring) först i ett dygn, nästa gång i två, osv till allt längre perioder.

Jonas N har kommenterat på:

Tea-party-rörelsen är långt ifrån död

Bra och intressant artikel, om ngt som media inte bara undviker att rapportera om, utan aktivt försöker förvanska och vilseleda om. Media i USA (med ett undantag) är hopplöst vridna åt vänster- (=demokrat-)håll, och hejade nästan unisont på nollan Obama förra valet. Väsentligen noll granskning. Det krutet lades istället på Sara Palin, som man ville förlöjliga till varje pris. Svensk media, när den skall rapporter om/från USA, läser och följer amerikansk vänstermedia, och vrider sen detta ytterligare. Resultatet blir ungefär av samma kvalitet som om NewYorkTimes skulle intervjua Marita Ulvskog om läget i svensk politik idag, men misstro henne för att vara för positivt inställd pga att hon är svensk

Jonas N har kommenterat på:

Vittnesmålet som hotar tesen om global uppvärmning

Kristian Grönkvist är en rolig filur. Han (plus några till signaturer) kommenterar ofta grötmyndigt artiklar likt denna, men det enda innehållet är att de tror på klimatalarmismen såsom den beskrivs av alarmistsidans mest aktivister. Av någon anledning tror de att vetenskap eller forskning belägger allt möjligt som de tror på, men själva har de aldrig tagit reda på ngt sådant och är heller inte kapabla att läsa vetenskapliga studier eller avgöra vad sådana arbetat med och vad de visar, under vilka förutsättningar, och ffa vad de inte visar, vilka slutsatser som inte kan dras därur. Ändå håller de på, och har gjort det i många år nu. Andra liknande är Dr Eleph@nt, Fredrik Fyhr, ibland vågar sig Uppsalainitativet skribenter utanför sin skydda inhängnad, plus några till. Kännetecknande är att de för sin position enbart hänvisar till förmenta auktoriteter, och vad dessa förment sägs påstå vara rätt. Samt att de vid minsta lilla motfråga, eller invändning blir villrådiga, oftast inte förstår den, eller upprepar sådant de har memorerat från diverse aktivist-sajter där de har hämtat sin uppfattning i första skedet ... De är mest att likna vid en hejarklack som förvisso gillar det egna laget, men som inte förstår spelt, reglerna eller hur, varför och vem som får poängen. De bara skränar från sidlinjen. Men de verkar inte vara speciellt många kvar. Och personligen har jag aldrig förstått tjusiningen med att från sidlinjen bröla att det egna laget är världsbäst när man inte förstås något alls av vad som sker på planen ...

Jonas N har kommenterat på:

Mediernas osakliga klimatrapportering leder till okunskap

Som sagt, ämnet verkar klimathotsvännerna här ännu inte ha begripit. De gör iaf allt för att prata om helt andra saker, men även där ofta lika o- och felinformerade. Nu har vi alltså kommit till Naom Chomsky som 'rätt uttolkare' av någonting, och helvirriga konspirationsteorier. Nästan ännu roligare är idén om sektliknande anhängare från sådana som tror att 'klimatförnekare' är ett argument.

Jonas N har kommenterat på:

Som grönt mittenparti kan Centerpartiet lyfta

Det är felaktigt att hävda att " miljöutmaningarna är större än kanske någonsin". Och det är än mer felaktigt och skadligt för miljön att genom tvpngskonsumtion, pliktandelar, subventioner och andra regleringar och rena diktat ägna sig åt kapitalförstörelse, resursslöseri och miljöförfuling: Vindkraft är ett meningslöst och dyrt poserande inför en väljarandel som inte existerar, och som dessutom vållar förödelse och attraherar ren kriminalitet. Inte ens på ngt papper går det att få minsta rim och reson i detta.

Jonas N har kommenterat på:

Mediernas osakliga klimatrapportering leder till okunskap

Pehr, jag skulle inte (ens i närheten) hålla med om den långt svagare innebörden av ordet: 'ger stöd åt' (i meningen 'emotsäger inte' utan 'kan ses som konsistent med') någon framlagd hypotes om vad Dr E sedan försöker tolka in i den ("långt mera allvarligt med ännu högre ökningar av jordens medeltemperatur än vad tidigare trott". "Media, skola, kommuner etc överdriver [inte] klimathotet", "De överdriver inte, de underdriver", "Läget är mycket allvarligt och utgör ett hot mot hela mänskligheten" ) Möjligen kan man säga som rörande den fullständigt självklara uttolkningen av hypotesen som du nämner i #62, dvs tecknet på påverkan. Vad som är sant däremot är att där finns många som velat och försökt 'korroborera' de mer alarmistiska versionerna av hypotesen (om klimatet n.b, inte CO2 i sig), och där finns enstaka publikationer som baserat på enstaka observationer menat sig kunna (i den mycket vekare uttolkningen) 'korroborera' hypotesen. Men alla sådana försök har varit extremt begränsade vad gäller vilka empiriska data de 'kalibrerats' mot. Ingenstans har dylika försök visat sig vara generellt och allmänt giltiga över tiden och också överallt på jorden/i atmosfären. Dvs ingenstans går det ens att hävda att de mer långtgående versionerna av klimathotshypotesen skulle vara (i den starkare formen) 'korroborerade' och därmed hållas som 'sanning tills vidare'. Däremot går det förstås att hävda sådant både på ett diskussionsforum, i media, eller tom en del vetenskapliga publikationer (där man just önskar belägga detta). Det blir dock inte sant genom dylika manövrar. Och absolut inte i den Popperska uttolkningen.

Jonas N har kommenterat på:

Mediernas osakliga klimatrapportering leder till okunskap

Du kanske missade det (också), men jag hänvisade också till den. Och till alla dina tidigare ...

Jonas N har kommenterat på:

Mediernas osakliga klimatrapportering leder till okunskap

Dr E, du som under så många år kommit med så många floskellartade 'talking points' om klimatet i kommentarerna här, säger alltså att du fortfarande inte förstår vad de som inte bara tuggar om och kastar upp samma floskler säger, ja knappt ens vad de syftar på ... Ja, men det är ju det jag också säger. Och dessutom att: 'Men då stämmer det ju!'

Jonas N har kommenterat på:

Mediernas osakliga klimatrapportering leder till okunskap

Joddå, jag kommer ihåg att du påstod ngt sådant. Du skrev en massa kontrafaktiskt trams, inte utan en del dråpliga självmotsägelser vill jag minnas. Faktum kvarstår: Du verkar inte ens kunna ta till dig innehållet i denna (mycket enklare) artikel. Och du återger en massa 'talking points' som florerar i främst media och från aktivister. Återigen på en nivå som nästan hela tiden visar att du inte är i närheten av att förstå frågorna. Ja, du skriver det ju själv. Du verkade ju inte ens kunna bemöta Lena, trots att hon håll sig till artikelns mycket enklare ämne. Men nu säger du alltså att du fortfarande inte har förstått att det handlar om 'magnituden' av den eventuella effekten? Tja, det kan nog uppfattas som 'mästrande' att gång på gång i flera år upprepa samma sak, som du säger. Lite kul är också att du som väsentligen bara tar upp memoreade 'talkning points' beklagar dig över 'svag argumentation'. Fast du kanske ärligt tror att upprepa dem skall ses som 'argumentation', .. För då stämmer det ju! ;-)

Jonas N har kommenterat på:

Mediernas osakliga klimatrapportering leder till okunskap

Som sagt Dr E, du är väsentligen felinformerad på varje relevant punkt ... Oftast rejält så ... Och hypotesen är inte i närheten av att upphöjas till 'teori' ... snarare är den ganska ordentligt falsifierad, iaf i många av de delar du tycks luta dig mot. Men att du mest upprepar dina förhoppningar har ju varit tydligt under ett par år här nu. (Lenas etikettering är helt rättvisande)


För denna sida ansvarar Jonas N


annons:
annons:

Newsmill-bloggen

Newsmill till TV4 News

 Nyhetsbolaget, som bla producerar Nyheterna i TV4 och TV4 News tar över Newsmill. För våra ...

annons:
annons:

Om Newsmill

Newsmill är det första sociala mediet i Sverige som spinner kring nyheter och debatt. Vi publicerar varje dag olika personer med exklusiv kunskap om dagens viktiga händelser. Om du har egna erfarenheter av de frågor vi tar upp kan du omedelbart medverka i debatten. Newsmill är en del av TV4-gruppen.

 

Läs mer om Newsmill

Newsmill-bloggen

Newsmill till TV4 News

 Nyhetsbolaget, som bla producerar Nyheterna i TV4 och TV4 News tar över Newsmill. För våra ...

Vad är att Milla?

Millningen är ett sätt att kommentera med känslor. Du väljer ett ord eller ett namn som du vill mäta i opinionen och läsarna kommenterar genom att välja en av fyra känslolägen som representeras av fyra färger. Rött är arg, blått är glad, grön nyfiken och gult är uttråkad. Resultatet visas direkt och rubriken på artikeln färgas med den färg som de flesta väljer.


 
© 2008 Newsmill. All rights reserved.