اخبار سرشماری 1385
جستجو

02/07/1386
مدد از افزايش بيش از ده ميليون نفري جمعيت كشور در ۱۰ سال گذشته خبر دادبخش دوم و پاياني  

تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۶/۰۶/۳۱
داخلي.اقتصادي.آمار.مصاحبه.

رييس مركز آمار ايران از افزايش  ۱۰ميليون و  ۴۴۰هزار نفري جمعيت كشور در طول سالهاي  ۱۳۷۵تا  ۱۳۸۵خبر داد.

"محمد مدد" روز شنبه در يك نشستي خبري، مرحله دوم استخراج داده‌هاي سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال  ۸۵را تشريح كرد و گفت: در سال  ۸۵جمعيت كشور  ۷۰ميليون و  ۴۹۵هزار و  ۷۸۲نفر بود كه اين رقم درمقايسه با سرشماري سال  ۷۵كه  ۶۰ميليون و  ۵۵هزار و  ۴۸۸نفر بود، بيش از  ۱۰ميليون نفر افزايش نشان مي‌دهد.

وي متوسط رشد جمعيت كشور در طول سالهاي  ۷۵تا  ۸۵را  ۱/۶۲درصد ذكر كرد و گفت: اين رقم در مقايسه با رشد  ۱/۹۶درصدي جمعيت كشور در سالهاي  ۶۵تا  ۷۵حدود  ۰/۳۴درصد كاهش نشان مي‌دهد.

رييس مركز آمار ايران همچنين از افزايش  ۴سال، ميانگين سني جمعيت ايران در سال  ۸۵خبر داد و افزود: در سال  ۸۵ميانگين سني جمعيت كشور  ۲۷/۹۹سال بود در حالي كه اين رقم در سال  ۷۵برابر  ۲۴/۰۳سال بود.

مدد خاطرنشان كرد: ميانه سني جمعيت كشور هم از  ۱۹/۴۲در سال  ۷۵به  ۲۳/۸۹در سال  ۸۵رسيده است.

وي گفت: نسبت جمعيت كمتر از  ۱۰سال به كل جمعيت از  ۲۴درصد در سال ۷۵ به  ۱۵درصد در سال  ۸۵كاهش يافته است. به عبارت ديگر در سال ۱۴ ، ۷۵ ميليون و  ۴۰۰هزار نفر جمعيت زير  ۱۰سال بودند كه اين تعداد درحال حاضر به  ۱۰ميليون نفر كاهش پيدا كرده است.

رييس مركز آمار ايران نسبت جمعيت متولد در شهر يا آبادي محل اقامت خود را در سال  ۶۸/۸۲ ، ۸۵درصد ذكر كرد و افزود: اين نسبت يعني، حدود  ۳۱درصد از مردم (حدود  ۲۰ميليون نفر) درجايي كه بدنيا آمده‌اند، زندگي نمي‌كردند.

مدد نسبت جمعيت مهاجر طول عمر (جمعيتي كه محل تولدشان با محل اقامتشان يكسان نبود) را در سال گذشته  ۳۱/۱۸درصد و نسبت جمعيت شاغل يا محصل ۱۰ ساله و بيشتر كه محل كار يا تحصيل آنها شهر يا آبادي ديگر بوده است را  ۱۳درصد عنوان كرد.

وي توضيح داد: اين نسبت، يعني حدود  ۱۳درصد مردم (معادل  ۱۰ميليون نفر) به طور روزانه در حركت به سمت محل كار يا تحصيل خود هستند. در اين ميان بيشترين درصد را مازندران با  ۲۳درصد و قم با  ۵درصد، كمترين نسبت را داشتند.

رييس مركز آمار ايران، تعداد شاغلان يا محصلان مراكز استانها كه محل اقامت آنها شهر يا آبادي ديگر بوده است را  ۳ميليون و  ۳۹هزار و  ۴۴۵نفر ذكر كرد و گفت: شهر تهران با  ۵۵۴هزار و  ۶۸۹نفر بيشترين و زاهدان با ۷ هزار و  ۳۹۴نفر كمترين تعداد را داشتند. ** كاهش ازدواج، افزايش طلاق
مدد ميانگين سن در اولين ازدواج را در سال  ۸۵در ميان مردان  ۲۶و در زنان  ۲۳سال عنوان كرد.

اين رقم در سال  ۷۵براي مردان  ۲۵و براي زنان  ۲۲سال بود.

وي گفت: نسبت جمعيت حداقل يكبار ازدواج كرده به جمعيت  ۱۰ساله و بيشتر، در مردان  ۵۶/۰۸و در زنان  ۶۴درصد است كه اين رقم در سال  ۷۵به ترتيب  ۵۲/۶۵و  ۵۹/۷۳درصد بود.

رييس مركز آمار ايران اظهار داشت: نسبت جمعيت مطلقه در بين جمعيت ۱۰ ساله و بيشتر در مردان از  ۰/۲۴درصد در سال  ۷۵به  ۰/۴۶و در زنان از ۰ به  ۰/۸۶درصد افزايش يافته است.


** صاحبان موتورسيكلت و خودرو
مدد نسبت خانوارهاي داراي موتورسيكلت به كل خانوارها در سال  ۸۵را ۲۴ درصد ذكر كرد و گفت: بالاترين اين نسبت در استان يزد با  ۶۲/۸۳درصد و كمترين آن در كرمانشاه با  ۹/۲۲درصد بوده است.

وي خاطرنشان كرد: نسبت خانوارهاي داراي خودروي سبك به كل خانوارها در سال گذشته  ۳۳/۰۶درصد بود كه بيشترين آن به استان يزد با  ۴۳/۷۲درصد و كمترين آن به استان خراسان شمالي با  ۱۷/۹۶درصد اختصاص دارد.

رييس مركز آمار ايران گفت: اين آمار يعني  ۶۷درصد از مردم ايران، حتي يك دستگاه خودروي سبك ندارد. نسبت صاحبان خودروي سبك در خانوارهاي شهري  ۳۹درصد و در خانوارهاي روستايي  ۱۹درصد است.


** رايانه و دسترسي به اينترنت
مدد نسبت خانوارهاي داراي رايانه به كل خانوارها را  ۲۲/۳۱درصد عنوان كرد و گفت: بيشترين نسبت به استان تهران با  ۳۷/۳۶درصد و كمترين آن به استان سيستان و بلوچستان با  ۹/۷۱درصد اختصاص دارد.

رييس مركز آمار ايران نسبت خانوارهاي استفاده‌كننده از اينترنت را به كل خانوارها در سال  ۱۲/۱۳ ، ۸۵درصد ذكر و خاطرنشان كرد: بيشترين نسبت متعلق به استان تهران با  ۲۱/۴۶درصد و كمترين آن متعلق به استان سيستان و بلوچستان با  ۳/۲۹درصد است.

وي دسترسي به اينترنت را در سال  ۸۵در مناطق شهري  ۱۶/۳۵درصد و در مناطق روستايي  ۱/۸۷درصد عنوان كرد و گفت: با اين نسبت، نمي‌توان دولت الكترونيك ايجاد كرد.


** مسكن
وي تعداد واحدهاي مسكوني در سال  ۷۵را  ۱۰ميليون و  ۷۷۰هزار و  ۱۱۲واحد ذكر كرد و گفت: اين رقم در سال  ۸۵به  ۱۵ميليون و  ۸۵۹هزار و  ۹۲۵واحد رسيده است.

مدد افزود: نسبت واحدهاي مسكوني داراي اسكلت فلزي به كل واحدهاي مسكوني در سال  ۱۰ ، ۷۵درصد بود كه اين ميزان در سال  ۸۵به  ۲۵/۷۳درصد رسيده است.

رييس مركز آمار گفت: نسبت واحدهاي مسكوني داراي اسكلت بتن آرمه به كل واحدهاي مسكوني نيز از  ۴درصد در سال  ۷۵به  ۱۲/۰۳درصد در سال  ۸۵رسيده است.

وي نتيجه گرفت كه  ۶۲درصد از كل واحدهاي مسكوني در سراسر كشور فاقد اسكلت فلزي و بتن آرمه است كه بايد براي مقاوم‌سازي آنها فكري كرد.


** تراكم خانوارها
مدد خاطرنشان كرد: نسبت آبادي‌هاي داراي زير  ۲۰خانوار به كل آبادي‌ها،  ۴۰/۸۷درصد است كه بيشترين آن در كرمان با  ۱۴/۲۶درصد و كمترين آن در گلستان با  ۰/۲۹درصد است.

رييس مركز آمار ايران گفت: در سال  ۶۳ ، ۸۵هزار و  ۸۹۸آبادي داريم كه  ۲۶هزار و  ۱۱۳آبادي، كمتر از  ۲۰خانوار و  ۴هزار و  ۹۸آبادي "تك خانوار" هستند.

وي خواستار انجام كارهاي فرهنگي لازم براي تجميع واحدهاي تك خانوار شد.

مدد نسبت آباديهاي داراي راه اسفالته را در سال  ۸۱ ، ۸۵درصد عنوان كرد و گفت: اين رقم در سال  ۶۰ ، ۷۵درصد بود.

بيشترين آبادي‌ها با راه اسفالته را اصفهان با  ۹۷/۳۷درصد و كمترين آن را كردستان با  ۴۷درصد دارند.

رييس مركز آمار ايران نسبت آبادي‌هاي داراي آب لوله‌كشي را در سال ، ۸۵  ۸۰/۲۱درصد عنوان كرد و گفت: اين ميزان نسبت به سال  ۱۰/۲۱ ، ۷۵درصد افزايش نشان مي‌دهد.

بيشترين آبادي‌هاي داراي آب لوله‌كشي را تهران با  ۹۵/۴۳درصد و كمترين را سيستان و بلوچستان با  ۵۷/۰۶درصد دارند.

وي گفت: نسبت آبادي‌هاي داراي گاز لوله‌كشي درسال  ۲۰ ، ۸۵درصد بود كه بيشترين آن متعلق به اصفهان با  ۴۶/۷۷درصد و كمترين آن به سيستان و بلوچستان، ايلام و خراسان جنوبي با صفر درصد تعلق دارد.

مدد اظهار داشت: نسبت آبادي‌هاي داراي برق درسال گذشته  ۹۷/۳۵درصد بود كه بيشترين آن در كردستان و همدان با  ۱۰۰درصد و كمترين آن در سيستان و بلوچستان با  ۹۰درصد است.

رييس مركز آمار ايران نسبت آبادي‌هاي داراي دبستان را در سال مورد اشاره  ۹۵/۶۲درصد عنوان كرد و گفت: بيشترين آن در خراسان جنوبي با  ۱۰۰درصد و كمترين در مازندران با  ۸۵/۲۷درصد است.

وي خاطرنشان كرد: نسبت آبادي‌هاي داراي مدرسه راهنمايي پسرانه در سال ۸۵  ۷۸/۲۷درصد، آباديهاي داراي مدرسه راهنمايي دخترانه  ۷۷/۰۹درصد، داراي دبيرستان پسرانه  ۴۲/۶۲درصد و داراي دبيرستان دخترانه را  ۴۵/۰۱درصد بود.

چاپ

02/07/1386
رييس مركز آمار: مرجع تعيين حسابهاي ملي تا يك ماه‌آينده مشخص مي‌شود  

تهران ،ايرنا ‪۸۶/۰۶/۳۱‬
داخلي.اقتصادي.آمار
رييس مركز آمار ايران گفت: شوراي عالي آمار حداكثر تا يك ماه ديگر، مرجع ملي براي تعيين حسابهاي ملي را مشخص خواهد كرد.


"محمد مدد" روز شنبه در نشستي خبري، ضمن تشريح مرحله دوم از استخراج داده‌هاي سرشماري سال ‪ ۱۳۸۵‬نفوس و مسكن، گفت: بنا بود شوراي عالي آمار مرجع تعيين و ارايه حساب‌هاي ملي را مشخص كند ولي آخرين جلسه آن به علت به حدنصاب نرسيدن اعضا، تشكيل نشد.

وي افزود: كارهاي فني اين موضوع انجام شده و حداكثر تا يك ماه آينده كه نشست بعدي شوراي عالي آمار است، اين مرجع تعيين خواهد شد.


** انتشار كامل نتايج سرشماري ‪ ۸۵‬تا آبان
رييس مركز آمار ايران در جواب به سوالي درباره اعلام نهايي نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال ‪ ،۸۵‬گفت: حدود يك ميليارد و ‪ ۲۰۰‬
ميليون ركورد از سرشماري گرفته‌ايم كه همه اينها تبديل به اطلاعات شده‌اند.

مدد خاطرنشان كرد: در حال حاضر بيش از ‪ ۹۰‬درصد پردازش اطلاعات انجام شده و حداكثر تا آبان ماه امسال، نتايج نهايي آن منتشر خواهد شد.

رييس مركز آمار ايران درباره آينده اين مركز در صورت انحلال سازمان مديريت و برنامه‌ريزي، گفت: در حال حاضر، مركز آمار ايران به عنوان زير مجموعه معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري فعاليت مي‌كند.

مدد خاطرنشان كرد: البته تصميم‌گيري در خصوص آينده مركز آمار به عهده مجموعه‌اي است كه در زمينه ساختار كلي دولت فعاليت مي‌كنند.

وي در پاسخ به سوالي درباره برخي اختلاف نظرها با سازمان ملل در ارايه آماري از ايران، گفت: سازمان ملل تاكنون بر اساس آماري كه از نهادهايي غير از مركز آمار ايران به آنها ارايه مي‌شد، آمار ايران را اعلام مي‌كردند.

رييس مركز آمار ايران اضافه كرد: بعد از جلسه‌اي كه چندي پيش با دبيركل آمار سازمان ملل داشتم، تفاهم كرديم كه از اين پس اعدادي كه از نتايج سرشماري نفوس و مسكن كشور ارايه مي‌شد، عينا ملاك برنامه‌ريزي‌هاي سازمان ملل باشد و اين موضوع به اركان سازمان ملل نيز ابلاغ شد.

مدد درباره‌تعيين خط فقرگفت: خط فقر را وزارت رفاه باهماهنگي مركز آمار ايران اعلام مي‌كند. پژوهشكده آمار، وابسته به مركز آمارايران عدد پيشنهادي خود را در اين مورد به وزارت رفاه اعلام كرده و قرار است آن وزارتخانه پس از بررسي‌هاي لازم، عدد مورد توافق را اعلام كند.

وي درجواب به سوالي، درصد خطاي سرشماري سال ‪ ۱۳۸۵‬نفوس و مسكن را ‪۰/۰۶‬ درصد اعلام كرد و گفت: در حالي كه نرخ عدم پاسخگويي به سرشماري در اروپا و آمريكا حدود ‪ ۲‬درصد است، رقم ‪ ۰/۰۶‬درصد در ايران، نشانه آن است كه سرشماري ايران چهار برابر دقيق تر از سرشماري‌هاي اروپا و آمريكا است.


** سرشماري بعدي در سال ‪۱۳۹۰‬
رييس مركز آمار ايران در بخش ديگري از اين گفت و گو به مصوبه دولت مبني بر انجام سرشماري‌هاي عمومي نفوس و مسكن در فاصله زماني پنج ساله را يادآور شد و گفت: دولت به علت تغييرات زياد جمعيتي كشور، مقرر كرد به جاي هر ‪ ۱۰‬
سال يكبار، هر پنج سال يك بار سرشماري انجام شود.

مدد تصريح كرد: از آنجا كه قرار است سرشماري بعدي عمومي نفوس و مسكن كشور در سال ‪ ۱۳۹۰‬انجام شود از هم اكنون در حال تهيه آن مقدمات هستيم، ضمن آنكه نقاط قوت و ضعف سرشماري سال ‪ ۸۵‬را مشخص كرده‌ايم.

وي درباره تقاضاهاي دستگاه‌هاي مختلف اجرايي براي گنجاندن مواردي در پرسشنامه‌هاي سرشماري، گفت: دستگاه‌هاي اجرايي متقاضي گنجاندن بيش از ‪۹۰۰‬ قلم در پرسشنامه‌ها بودند كه اين كار عملي نيست.

رييس مركز آمار درباره علت اين امر گفت: به لحاظ استاندارد، نمي‌توان پاسخگو را بيش از ‪ ۱۵‬دقيق در حال پاسخگويي نگهداشت زيرا از اين زمان به بعد بتدريج از دقت پاسخهاي او كاسته مي‌شود.

 

چاپ

02/07/1386
رئيس مركز آمار ايران خبر داد: ۴۶۶ هزار خانه خالي از سكنه و كمبود ۷/۱ ميليون واحد مسكوني  

خبرگزاري فارس: رئيس مركز آمار ايران در اعلام نتايج مرحله دوم سرشماري عمومي نفوس و مسكن گفت: از مجموع 15 ميليون 859 هزار واحد مسكوني در كشور، 466 هزار خانه خالي از سكنه است و يك ميليون و 700 هزار واحد مسكوني كمبود داريم. 

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، محمد مدد رئيس مركز آمار ايران امروز در يك كنفرانس خبري به تشريح مرحله دوم نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال 1385 پرداخت.
بنابراين گزارش جمعيت كشور در آبان ماه 85 با 62/1 درصد رشد نسبت به سال 75 معادل 70 ميليون و 495 هزار و 872 نفر سال بوده است.
ميانگين و ميانه سني جمعيت در سال 75 به ترتيب 03/24 و 42/19 سال بوده است كه اين شاخص‌ها در سال 85 به ترتيب 99/27 و 89/23 سال شده است.
مدد در ادامه با بيان اينكه جمعيت كمتر از 10 سال به كل جمعيت در سال 85 معادل 6/15 درصد بود، نسبت جمعيت متولد در شهر يا آبادي محل اقامت خود را 82/68 درصد و نسبت جمعيتي كل محل تولدشان با محل اقامتشان در زمان سرشماري يكسان نبوده است را 20 ميليون نفر معادل 18/31 درصد عنوان كرد.
وي افزود: نسبت جمعيت شاغل يا محصل 10 ساله و بيشتر كه محل كار يا تحصيل آنها شهر يا آبادي ديگر بوده است و هر روز براي تحصيل يا كار به شهر ديگر سفر مي‌كنند، 2/13 درصد كل جمعيت كشور برآورد مي‌شود. اين نسبت در مازندران با 4/23 درصد و قم با 4/5 درصد به ترتيب بيشترين و كمترين ميزان را داراست.
رئيس مركز آمار ايران تعداد شاغلان يا محصلان مراكز استانها كه محل اقامتشان شهر يا آبادي ديگر بوده است را 3 ميليون و 39 هزار و 445 نفر ذكر كرد و گفت: اين شاخص در استان تهران با 554 هزار و 689 نفر و در زاهدان با 7 هزار و 394 نفر به ترتيب بيشترين و كمترين ميزان را دارا بوده است.
اين گزارش مي‌افزايد: ميانگين سن ازدواج مردان در سال 85 با 6/0 سال افزايش نسبت به سال 75 معادل 2/26 سال و در مورد زنان با 9/0 سال افزايش 3/23 سال است.
در سال 85 نسبت جمعيت حداقل يك بار ازدواج كرده به جمعيت 10 ساله و بيشتر در مورد مردان و زنان به ترتيب 08/56 و 1/64 درصد برآورد شده است.
در اين سال نسبت جمعيت مطلقه در بين جمعيت 10 ساله و بيشتر در مردان با 22/0 درصد افزايش معادل 46/0 درصد و در زنان با 36/0 درصد افزايش معادل 86/0 درصد است.
به گفته مدد 7/24 درصد از كل خانوار‌هاي كشور داراي موتور سيكلت هستند كه استان يزد با 83/62 درصد و استان كرمانشاه با 22/9 درصد به ترتيب بيشترين و كمترين ميزان را در اين شاخص به خود اختصاص داده‌اند.
06/33 درصد از كل خانوارهاي كشور داراي خودروي سبك هستند كه استان يزد با 72/43 درصد و استان خراسان شمالي با 96/17 درصد به ترتيب بيشترين و كمترين ميزان را در اين شاخص به خود اختصاص داده‌اند.
39 درصد خانوارهاي شهري و 19 درصد خانوارهاي روستايي در سال 85 داراي خودروي سبك بوده‌اند.
به گزارش فارس 31/22 درصد از كل خانوارها داراي رايانه هستند. اين شاخص در استان تهران با 36/37 درصد و در استان سيستان و بلوچستان با 71/9 درصد به ترتيب بيشترين و كمترين ميزان را دارا بوده است.
03/29 درصد از خانواردهاي شهري و 6 درصد از خانوارهاي روستايي رايانه شخصي دارند.
نسبت خانوارهاي استفاده كننده از اينترنت به كل خانوارها معادل 13/12 درصد بوده است كه بيشترين ميزان اين شاخص در استان تهران با 46/21 درصد كمترين ميزان آن در استان سيستان و بلوچستان با 29/3 درصد بوده است.
اين نسبت در خانوارهاي شهري 35/16 درصد و در خانوارهاي روستايي 87/1 درصد برآورد شده است.
مدد نسبت خانوارهاي استفاده كننده از اينترنت به خانوارهاي داراي ريانه‌را 38/54 درصد عنوان كرد و گفت: اين شاخص در استان كردستان با 56/58 درصد بيشترين ميزان و در استان سيستان و بلوچستان 91/33 درصد كمترين ميزان را به خود اختصاص داده است.
تعداد واحد مسكوني سال 85 معادل 15 ميليون و 859 هزار و 925 واحد بوده است. اين در حاليست كه اين تعداد در سال هفتاد و پنج 10 ميليون و 770 هزار و 112 واحد بود.
نسبت واحدهاي مسكوني داراي اسكلت فلزي به كل واحدهاي مسكوني در سال 85 معادل 73/25 درصد و نسبت واحدهاي مسكوني داراي اسكلت بتن آرمه به كل واحدهاي مسكوني 03/12 درصد برآورد شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس، براساس اطلاعات ارائه شده در سال 85، تعداد آباديهاي كشور 63هزار و 898 آبادي است كه از اين تعداد 4 هزار و 98 آبادي داراي تنها يك خانوار و 305 آبادي داراي بيش از هزار خانوار است.
87/40 درصد از كل آبادي‌هاي كشور داراي يك تا 19 خانوار است.6/81 درصد از آبادي‌هاي كشور با 21 درصد افزايش نسبت به سال 75 داراي راه آسفالته هستند.
در اين شاخص آباديهاي داراي بيش از 100 خانوار مدنظر قرار گرفته‌‌اند و استان اصفهان با 37/97 درصد و كردستان با 6/47 درصد به ترتيب بيشترين و كمترين ميزان را به خود اختصاص داده‌اند.
نسبت‌آباديهاي بيش از 20 خانوار داراي آب لوله‌كشي با 10 درصد افزايش نسبت به سال 75 در سال 85 معادل 21/80 درصد بوده است.
نسبت آباديهاي داراي گاز لوله‌كشي بيش از 100 خانوار در سال 85 با 20 درصد افزايش 9/20 درصد و نسبت آباديهاي بيش از 20 خانوار داراي برق با 16 درصد افزايش 35/97 درصد است.
در سرشماري آبان ماه 85 نسبت آباديهاي بيش از 100 خانوار داراي دبستان 62/95 درصد، نسبت آباديهاي بيش از 250 خانوار داراي مدرسه راهنمايي پسرانه 27/78 درصد و نسبت آباديهاي بيش از 25 خانوار داراي مدرسه راهنمايي دخترانه 09/77 درصد برآورد شده است.
در اين سال نسبت آباديهاي بيش از 330 خانوار داراي دبيرستان پسرانه 62/42 درصد و نسبت آبادي‌هاي بيش از 330 خانوار داراي دبيرستان دخترانه 01/45 درصد بوده است.
به گفته مدد رئيس مركز آمار ايران نسبت بي‌پاسخي و خانوار غايب در اين سرشماري 56/0 درصد بود. در حاليكه اين ميزان در اروپا و آمريكا حدود 2 درصد است.
وي در پايان هزينه سرشماري سال 85 را 47 ميليارد تومان ذكر كرد و گفت: بر اساس مصوبه هيات دولتاز اين پس سرشماريها به فاصله 5 سال يكبار انجام مي‌شود و سرشماري بعدي در سال 1390 خواهد بود.
چاپ

02/07/1386
رئیس مرکز آمار ایران :۴۶۶ هزار خانه خالی در کشور وجود دارد / مرجع ملی تعیین حساب‌های ملی به‌زودی مشخص می‌شود  

رئیس مرکز آمار ایران نتایج دیگری از سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 85 را تشریح کرد و از ایجاد یک اطلس سرشماری، 5 ساله شدن سرشماری‌های کشور و تصمیم‌گیری شورای عالی آمار برای مشخص شدن مرجع ملی تعیین حساب‌های ملی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مدد ظهر امروز در نشستی با خبرنگاران نتایج دیگری از سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 85 را تشریح کرد و گفت: براساس این سرشماری جمعیت کشور 70 میلیون و 495 هزار و 782 نفر بوده که متوسط رشد جمعیت در سال 85 نسبت به سال 75 62/1 درصد بوده است.

رئیس مرکز آمار ایران میانگین سنی جمعیت براساس سرشماری سال گذشته را 99/27 درصد ذکر کرد و افزود: نسبت جمعیت متولد در شهر یا آبادی محل اقامت خود نیز 82/68 درصد است.

وی نسبت جمعیت مهاجر طول عمر( جمعیتی که محل تولدشان با محل اقامتشان در زمان سرشماری یکسان نبوده است) را 18/31 درصد عنوان و تصریح کرد: به عبارت دیگر این تعداد از جمعیت در جایی که به دنیا آمدند زندگی نمی کنند.

مدد اضافه کرد: 20 میلیون نفر از مردم کشور ما در جایی که به دنیا آمدند اقامت نداشتند، که این امر حرکت جمعیت را در استان های کشور نشان می دهد.

وی نسبت جمعیت شاغل یا محصل 10 ساله و بیشتر که محل کار یا تحصیل آنها شهر یا آبادی دیگر بوده است را به کل جمعیت 2/13 درصد اعلام کرد و گفت: 10 میلیون نفر از جمعیت در طول روز برای رفتن به کار یا تحصیل در جامعه حرکت می کنند.

رئیس مرکز آمار ایران گفت: تعداد شاغلان یا محصلان مراکز استان ها که محل اقامت آنها شهر یا آبادی دیگر بوده نیز بالغ بر 3 میلیون و 39 هزارو 445 نفر بوده است.

وی میانگین سن در اولین ازدواج مردان را در سال 75 ، 6/25 درصد و در سال 85 را 2/62 درصد ذکر کرد و افزود: به عبارت دیگر 6 دهم سال به میانگین سن اولین ازدواج مردان اضافه شده است.

مدد میانگین سن اولین ازدواج در زنان را در سال 75، 4/22 درصد و در سال 85 را 3/23 درصد عنوان کرد و اظهارداشت: میانگین سن در اولین ازدواج زنان 9 دهم سال افزایش یافته است.

وی نسبت جمعیت حداقل یک سال ازدواج کرده به جمعیت 10 سال و بیشتر مرد را 08/56 درصد و زن را 1/64 درصد اعلام کرد و گفت: این نسبت در مقایسه با آمار سرشماری سال 75 هم در بخش مردان و هم زنان دارای 4 درصد رشد است.

چاپ

02/07/1386
مدد: با نسبت كنوني دسترسي به اينترنت نمي‌توان دولت الكترونيك ايجاد كرد  

 

تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۶/۰۶/۳۱
داخلي.جامعه اطلاعاتي.آمار.مصاحبه
رييس مركز آمار ايران دسترسي به اينترنت را در سال
 ۸۵در مناطق شهري  ۱۶/۳۵درصد و در مناطق روستايي  ۱/۸۷
درصد عنوان كرد و گفت: با اين نسبت، نمي‌توان دولت الكترونيك ايجاد كرد.

"محمد مدد" روز شنبه در يك نشست خبري، ضمن تشريح مرحله دوم استخراج داده‌هاي سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال  ۸۵گفت: نسبت خانوارهاي داراي رايانه به كل خانوارها را در سال  ۲۲/۳۱ ،۸۵درصد عنوان كرد.

وي بيشترين نسبت به استان تهران با  ۳۷/۳۶درصد و كمترين آن به استان سيستان و بلوچستان با  ۹/۷۱درصد اختصاص دارد.

رييس مركز آمار ايران نسبت خانوارهاي استفاده‌كننده از اينترنت را به كل خانوارها در سال  ۱۲/۱۳ ،۸۵درصد ذكر و خاطرنشان كرد: بيشترين نسبت متعلق به استان تهران با  ۲۱/۴۶درصد و كمترين آن متعلق به استان سيستان و بلوچستان با  ۳/۲۹درصد است.

چاپ

18/06/1386
مركز آمار ايران نتايج سرشماري ها را به صورت آن لاين در درگاه ملي آمار قرار مي دهد  

روزنامه جمهوري اسلامي ، هيجدهم شهريور ماه هزار و سيصد و هشتاد و شش

بخش اقتصادي : مركز آمار ايران نتايج حاصل از سرشماري ها را به صورت آن لاين در درگاه ملي آمار قرار مي دهد.
به منظور ادامه انتشار نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن 1385 و اطلاع رساني آن فايل اطلاعاتي جمعيت شهرستان هاي كشور بر حسب سن (گروههاي سني و تك سني ) همچنين به تفكيك جمعيت شهري روستايي و غير ساكن (وضع سكونت ) در درگاه قرار گرفته و در حال اطلاع رساني وب گاه سرشماري عمومي نفوس و مسكن 1385  است .
هموطنان در سراسر كشور مي توانند از طريق اين سايت اطلاعات مورد نياز خود را به صورت رايگان دريافت كنند.
اين اطلاعات شامل همه نتايج حاصل از سرشماري ها تا سطح آبادي ها و طرح هاي آمارگيري انجام شده مركز آمار ايران است .
گفتني است نتايج ديگر محورهاي پرسش نامه هاي سرشماري عمومي نفوس و مسكن 1385 به تدريج در پايگاه اينترنتي يادشده قرار خواهد گرفت
.

www . amar . org . ir نشاني اطلاعات

 

چاپ

18/06/1386
مركز آمار ايران نتايج حاصل از سرشماري ها را به صورت بهنگام در درگاه ملي آمار قرار مي دهد  

روزنامه كيهان پانزدهم شهريور ماه :مركز آمار ايران نتايج حاصل از سرشماري ها را به صورت بهنگام در درگاه ملي آمار قرار مي دهد.

چاپ
11/06/1386
بسيج سازندگي يكهزارو هشتصد كارگاه آموزش فني و حرفه‌اي در روستاها برگزار كرد  

تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي دهم شهريور ماه،
داخلي.اقتصادي.آموزش مهارت
مدير آموزش و اشتغال سازمان بسيج سازندگي گفت: در دو ماه اخير بيش از يك هزار و ‪ ۸۰۰‬كارگاه آموزش فني و حرفه‌اي در روستاها با مشاركت بسيج سازندگي و سازمان آموزش فني و حرفه‌اي كشور تشكيل شده است.

به گزارش روز شنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي سازمان بسيج سازندگي، "سيدرضا سيدي" افزود: در دوره‌هاي يادشده بيش از ‪ ۳۲‬هزار نفر از جوانان روستايي آموزشهاي فني و حرفه‌اي را در رشته‌هاي مختلف كشاورزي و خدمات فني مرتبط فرا گرفتند.

وي اظهار داشت: براي بهبود شرايط اقتصادي روستاها، بايد برنامه‌اي جامع طراحي و تمام فرايندهاي مورد نياز مشخص و نقش دستگاهها و سازمانهاي مربوطه به طور دقيق تبيين شود.

وي افزود: آموزشهاي فني و حرفه‌اي عامل اصلي سياست اشتغالزايي و زمينه ساز ايجاد فرصتهاي شغلي پايدار در روستاها است.

مدير آموزش و اشتغال سازمان بسيج سازندگي تصريح كرد: طبق آمار بدست آمده اجراي طرح آموزش فني و حرفه‌اي علاوه بر دارا بودن كيفيت و استاندارد لازم، بايد از سرعت و گستردگي كافي برخوردار باشد و اين مهم زماني رخ مي‌دهد كه سازمان آموزش فني و حرفه‌اي حداقل ‪ ۲۰‬برابر ميزان فعلي سرمايه- گذاري كرده و از توانمندي و استعداد ساير دستگاهها ونهادها، استفاده كند.

وي به امضا تفاهمنامه همكاري ميان نيروي مقاومت بسيج و سازمان آموزش فني وحرفه‌اي كشور اشاره كرد و اظهار داشت: براساس ماده ‪ ۱۲۶‬قانون توسعه چهارم، به منظور به كارگيري جوانان در سازندگي و فعاليتهاي اجتماعي به وزارتخانه‌ها، سازمانها و ساير دستگاههاي ذيربط اجازه داده شده در اجراي طرحهاي تملك دارائيهاي سرمايه‌اي و خدمات اجتماعي خود از نيروي مقاومت بسيج استفاده كنند.

وي ادامه داد: همچنين براساس بند "ز" تبصره "‪ "۱۷‬قانون بودجه سال ‪ ۸۶‬كل كشور، سازمان بسيج سازندگي به عنوان مجري طرحهاي عمومي و دولتي محسوب شده است.

مدير آموزش و اشتغال سازمان بسيج سازندگي تصريح كرد: با توجه به مواد قانوني فوق و وجود حوزه‌ها و پايگاه‌هاي مقاومت در سطح كشور ازجمله روستاها و فعال بودن اقشارتخصصي بسيج (سازمان بسيج سازندگي، بسيج فرهنگيان، بسيج اساتيد، بسيج مهندسين) ظرفيت بسيار بالاي مجموعه نيروي مقاومت، مي‌تواند كمك موثري براي توسعه آموزشهاي مهارتي محسوب شود كه مورد استقبال سازمان آموزش فني و حرفه‌اي كشور قرار گرفت.

سيدي اضافه كرد: بسيج مسئوليت تامين مربي مورد نياز براي اداره كارگاه ها را جهت سازمان بسيج فرهنگيان برعهده گرفته است و متناسب با درخواست و نياز مراكز فني وحرفه‌اي استانها در ساير فرآيندهاي آموزشي از جمله نياز سنجي، تبليغات و اطلاع رساني، ثبت نام و تامين مكان آموزشي مشاركت خواهد داشت.

معاون فني و آموزش سازمان آموزش فني وحرفه‌اي كشور در اين راستا گفت: دو سرمايه مهم در روستا

يعني آب و خاك در اختيار روستائيان است و هرچقدر اين افراد آگاه‌تر باشند، منابع طبيعي يادشده بيشتر مورد استفاده صحيح قرار مي‌گيرد و رفع محروميتهاي اجتماعي با توسعه عدالت اجتماعي انجام مي‌شود كه همان دسترسي به فرصتهاي آموزشي است.

"اسفنديار چاربند" افزود: رفع محروميتهاي اجتماعي با توسعه عدالت اجتماعي از اهدافي است كه براي حضور در روستا با آموزش فني و مهارتي در نظر گرفته شده است.

وي اظهار داشت: با توجه به اهداف ترسيم شده براي اجراي طرح آموزش روستاييان تمام جمعيت دو هزار و ‪ ۴۰۰‬دهستان كشور به طور بالقوه مشمول جامعه هدف شده هستند و مورد آموزش قرار خواهند گرفت.

گفتني است، به منظور اثربخش بودن اين طرح در وهله نخست بايد نيازسنجي علمي و دقيق به عمل آمده تا پس از اجرا، نياز جامعه روستايي برطرف شده و ضمن ايجاد فرصت‌هاي شغلي جديد در منطقه و جلوگيري از مهاجرت آنها به شهرها رشد اقتصادي محسوسي را به دنبال داشته باشد.

در اين گزارش آمده است: افق سند چشم انداز بيست ساله، جمهوري اسلامي ايران را كشوري توسعه يافته، با جايگاه نخست اقتصادي، علمي و فناوري در سطح منطقه، با هويت اسلامي و انقلابي در نظر گرفته است.

براساس نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال ‪ ۱۳۸۵‬حدود ‪ ۳۱/۵‬درصد جمعيت كل كشور در روستاها زندگي مي‌كنند. اين آمار در سال ‪ ۱۳۷۵‬حدود ‪ ۳۸/۷‬درصد و در سال ‪ ۶۵‬نزديك به ‪ ۴۵/۷‬درصد بوده است.

براساس نتايج سرشماري سال ‪ ،۸۵‬ميزان بيكاري در مناطق روستايي ‪۱۴/۷۳‬ درصد و در نقاط شهري ‪ ۱۱/۸۲‬درصد است كه اين ميزان بيانگر اين مطلب است كه در صورت ادامه وضعيت فعلي و عدم برنامه‌ريزي صحيح براي كاهش بيكاري در روستاها و عدم افزايش سطح درآمد آنها، مهاجرت روستائيان به شهرها شتاب بيشتري گرفته و در وهله نخست به گسترش حاشيه نشيني شهرها منجر خواهد شد.

اقتصام. ‪/۱۵۵۸/۹۱۲۳‬

چاپ

11/06/1386
برگزاری یک هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزشی فنی و حرفه ای در روستاها  

مدیر آموزش و اشتغال سازمان بسیج سازندگی گفت:در دو ماه اخیر بیش از یک هزار و 800 کارگاه آموزشی، مهارتی در روستاها با مشارکت بسیج سازندگی و سازمان آموزش فنی و حرفه ای تشکیل شده است.

 

به گزارش خبرگزاری مهر، دهم شهريور ماه بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس ومسکن سال 1385 حدود 5/31 درصد جمعیت کل کشور در روستاها زندگی می کنند این آمار در سال 1375 حدود 7/38 درصد و در سال 65 نیز نزدیک به 7/45 درصد بوده است.

بر اساس این گزارش ، نتایج سرشماری سال 85، وجود 73/14 درصد بیکاری در نقاط روستایی و 82/11 درصد در نقاط شهری، بیانگر این مطلب است که در صورت ادامه وضعیت فعلی و عدم برنامه ریزی صحیح برای کاهش بیکاری در روستاها و عدم افزایش سطح در آمد آنها مهاجرت روستائیان به شهرها شتاب بیشتری گرفته و در وهله اول به گسترش حاشیه نشینی شهرها منجر خواهد شد.

سئوالی که باید پاسخ آن را یافت این است اکنون که تخلیه روستاها و سرازیر شدن جوانان به شهرها با سرعت زیادی کاملا محسوس است چگونه می توان جهت را تغییر داده و در گام اول از سرعت مهاجرت کاست و شرایط اقتصادی روستاها را بهبهود بخشید.

سرهنگ سیدرضا سیدی مدیر آموزش و اشتغال سازمان بسیج سازندگی گفت: برای بهبود شرایط اقتصادی روستاها، باید برنامه ای جامع طراحی و تمامی فرایندهای مورد نیاز مشخص و نقش دستگاه ها و سازمانهای مربوط به صورت دقیق تبیین شود.

وی افزود: آموزش های فنی وحرفه ای عامل اصلی سیاست اشتغال زایی و زمینه ساز ایجاد فرصت های شغلی پایدار در روستاها است.

مدیر آموزش و اشتغال سازمان بسیج سازندگی تصریح کرد: طبق آمار به دست آمده در دو ماه اخیر بیش از یک هزار و 800 کارگاه آموزشی، مهارتی در روستاها با مشارکت بسیج سازندگی و سازمان آموزش فنی و حرفه ای تشکیل شده است.

وی گفت: در این دوره ها بیش از 32 هزار نفر از جوانان روستایی آموزش های فنی و حرفه ای را در رشته های مختلف کشاورزی و خدمات فنی مرتبط فرا گرفته اند.

سیدی خاطر نشان کرد : اجرای طرح آموزش فنی و حرفه ای علاوه بر دارا بودن کیفیت و استاندارد لازم باید از سرعت و گستردگی کافی برخوردار باشد و این امر زمانی اتفاق می افتد که سازمان آموزش فنی و حرفه ای حداقل 20 برابر میزان فعلی سرمایه گذاری کرده و از توانمندی و استعداد سایر دستگاه ها و نهادها استفاده کند.

وی به امضا تفاهم نامه همکاری میان نیروی مقاومت بسیج و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس ماده 126 قانون توسعه چهارم، به منظور به کارگیری جوانان در سازندگی و فعالیت های اجتماعی

به وزارتخانه ها، سازمانها و سایر دستگاه های ذیربط اجازه داده شده در اجرای طرح های تملک دارایی های سرمایه ای و خدمات اجتماعی خود از نیروی مقاومت بسیج استفاده کنند و همچنین بر اساس بند "ز" تبصره 17 قانون بودجه سال 86 کل کشور سازمان بسیج سازندگی به عنوان مجری طرح های عمومی و دولت محسوب شده است.

مدیر آموزش و اشتغال سازمان بسیج سازندگی تصریح کرد: با توجه به مواد قانونی فوق و وجود حوزه ها و پایگاه های مقاومت در سطح کشور و از جمله روستاها و فعال بودن اقشار تخصصی بسیج (سازمان بسیج سازندگی، بسیج فرهنگیان، بسیج اساتید، بسیج مهندسین) ظرفیت بسیار بالای مجموعه نیروی مقاومت، می تواند کمک موثری برای توسعه آموزش های مهارتی به حساب آید .

سیدی اضافه کرد: بسیج مسئولیت تامین مربی مورد نیاز برای اداره کارگاه ها را به وسیله سازمان بسیج فرهنگیان به عهده گرفته و متناسب با درخواست و نیاز مراکز فنی و حرفه ای استانها در سایر فرآیندهای آموزشی از جمله نیازسنجی، تبلیغات و اطلاع رسانی، ثبت نام و تامین مکان آموزشی مشارکت خواهد داشت.

چهار بند، معاون فنی و آموزش سازمان فنی و حرفه ای کشور نیز در این خصوص گفت: دو سرمایه مهم در روستا یعنی آب و خاک در اختیار روستائیان است و هر چقدر این افراد آگاه تر باشند این منابع طبیعی بیشتر مورد استفاده صحیح قرار می گیرد و رفع محرومیتهای اجتماعی با توسعه عدالت اجتماعی انجام می شود که همانا دسترسی به فرصتهای آموزشی است.

وی افزود: رفع محرومیت های اجتماعی با توسعه عدالت اجتماعی از اهدافی است که برای حضور در روستا با آموزش فنی و مهارتی در نظر گرفته شده است.

معاون فنی و آموزش سازمان فنی و حرفه ای کشور خاطر نشان کرد: با توجه به اهداف ترسیم شده برای اجرای طرح آموزش روستائیان ، تمامی جمعیت دو هزار و 400 دهستان کشور به طور بالقوه مشمول جامعه هدف شده و مورد آموزش قرار خواهند گرفت.

چاپ
03/06/1386
مدير سوادآموزي بجنورد از آمار بيسوادي ارايه شده انتقاد كرد  


بجنورد ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۰۶/۰۱‬
داخلي.اجتماعي.سوادآموزي.

مدير نهضت سوادآموزي بجنورد از آمار ارايه شده در مورد جمعيت بي‌سواد اين شهرستان، توسط سرشماران نفوس و مسكن انتقاد كرده و آن را خلاف واقع دانست.

فيروز رسولي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي خواهان آمارگيري دقيق‌تر از تعداد بيسوادان و با سوادان اين شهرستان شد.

وي آمار بيسوادان بجنورد براساس آمارگيري نهضت سوادآموزي را ‪ ۱۹/۴۲‬درصد اعلام كرد و گفت: آمار ارايه شده بر اساس سرشماري نفوس و مسكن در اين شهرستان ‪ ۲۷/۶۷‬درصد اعلام شده كه غيرواقعي است.

او افزود: طبق بررسي‌هاي نهضت سوادآموزي و چندين نوبت مراجعه خانه به خانه، آمار بيسوادي موجود با رقم ارايه شده توسط سرشماران نفوس و مسكن تفاوت فاحشي داشته است.

بر اساس آمار سرشماري پارسال نفوس و مسكن ‪ ۵۶‬هزار نفر از جمعيت ‪۳۲۸‬ هزار نفري شهرستان بجنورد بيسواد هستند.

بر اساس آمار نهضت سوادآموزي استان خراسان شمالي شهرستان بجنورد با ‪ ۱۹/۴۲‬درصد بي‌سواد در بين شش شهرستان استان خراسان شمالي از لحاظ فراواني شمار بي‌سوادان رتبه دوم را دارد.

چاپ
1 / 3