Biografische schets van het leven van Boudewijn BüchDe boeken van Boudewijn




Wilt u op de hoogte gehouden worden van de voortgang, abonneert u zich dan op de gratis e-mail nieuwsbrief.

 

De fascinaties van
Boudewijn Büch

 

Welkom bij het Boudewijn Büch Museum op Internet

Zojuist verschenen:

Jaarboek 2006 van de Blue Poet Society

In het Jaarboek 2006 passeren onder andere de volgende onderwerpen de revue: De geoloog Boudewijn (door Joris Crabbendam), De bril van Buddy Holly (door Corry Kornman), Selkirks eiland (door Paul Dentz), Verstilde Wetenschap (over Christiaan Huygens, door Elly Daxböck), Paaseiland in Brussel (door Frans Mouws), Bilderdijk, Büch en de bedwelming (door J.M.A. van Egmond), Alexander, Freiherr von Humboldt (door Hubert Daxböck) en de avonturen van een Inuk in de Amsterdamse grachten (door Mart Jansen).

Titel: Jaarboek 2006 (The Blue Poet Society), 96 pagina's
ISBN-10: 90-77956-02-6, ISSN: 1871-9988
Prijs: € 15,- (excl. eventuele verzendkosten)
Bestellingen via Léon van den Dobbelsteen, e-mail: bluepoetsociety at casema punt nl

9 juli nieuw op de site:

De secundaire bibliografie in zelfstandige publicaties is toegevoegd aan het Museum.

18 juni -- nieuw op de site

Verdwaal in onze . Onderaan deze pagina heeft u de afgelopen maanden regelmatig voorwerpen gezien uit het bezit van Boudewijn Büch.
Wij zijn nu bezig deze voorwerpen één voor één een permanent plaatsje te geven in onze museumkelder. De voorraad is enorm groot, de organisatie van dit onderdeel van de web-site is nu klaar en daarom zult u hier met grote regelmatig nieuwe pareltjes kunnen ontdekken. Veel plezier en verdwaal gerust...!

Het Boudewijn Büch Forum

Hier kan iedereen berichten plaatsen over alles dat met Boudewijn Büch te maken heeft. Er zijn speciale fora waarin Büch-gerelateerde advertenties (aangeboden, gezocht) kunnen worden geplaatst, er kan geschreven en gediscussieerd worden het werk van Boudewijn, nieuws worden uitgewisseld en er is een forum "De Borreltafel" waarin Büch-liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten.

Het forum is nog vrij pril. Alleen als ú meedoet wordt het een succes! Het forum is vanaf elke pagina op deze site bereikbaar via het hoofdmenu: de gele knop bovenin "Forum".

Heeft u hulp nodig bij de werking van het forum, klikt u dan (in het forum) op de knop FAQ links boven. Of mail voor hulp of andere suggesties/vragen.

Tijdlijnen

TijdlijnenHet project Tijdlijnen is door dit virtuele Museum opgezet om een overzicht te maken van de plaatsen en data waar Boudewijn Büch geweest is. Sporen hiervan zijn door Boudewijn nagelaten in de boeken die hij ter plaatse aanschafte. Hoewel slechts een minderheid van de boeken voorzien werd van plaats en datum, is het door de grote hoeveelheid boeken die hij kocht toch mogelijk om grote delen van zijn leven in kaart te brengen.

Heeft u boeken uit Boudewijn's bibliotheek waarin gegevens over de aankoop staan (datum en plaats) doe dan mee aan dit project door die gegevens aan onze database toe te voegen. U kunt gebruik maken van het speciale formulier of op een zelf gekozen manier. Alles kunt u hier vinden.

Op 10 december 2005 verscheen de eerste uitgave van het Museum. Bestel nu uw eigen exemplaar van het boek van Bert de Vaan in de museumwinkel.

Recent op de website: artikelen over Napoleon en Rimbaud.

Tip: door naar de Sitemap > Geschiedenis van de updates te gaan heeft u altijd het meest actuele overzicht van Het Museum en mist u niets.

Deze site bevat meer dan 150 pagina's! Klik op een van de gele hoofdknoppen bovenaan en dan op de teksten in het grijze menu links. Of kijk op de sitemap.

 

Enkele van de tijdschriften waarin Büch schreef

Medicijnflesje met Laudanum, uitgegeven door de apotheek van het Academisch Ziekenhuis in Leiden op 19 juli 1968. Boudewijn was toen 19 jaar en zou rond deze datum naar Leiden verhuizen.

Laudanum, een mengsel van 10% opium en 90% alcohol, is sinds begin 20e eeuw verboden. Maar blijkbaar in 1968 nog wel op recept verkrijgbaar. Of Boudewijn Büch dit middel ook geslikt heeft is niet bekend; wel dat hij er meermalen over geschreven heeft, o.a. in De geopacieerde wereld van Willem Bilderdijk

Volgens een artikel in wikipedia werd laudanuum "in schrijverskringen wel gebruikt om de creativiteit mee te stimuleren, hoewel langdurig gebruik de eigen creativiteit niet ten goede scheen te komen. Bekende (en tevens bekennende!) waren bijvoorbeeld de Brit Samuel Taylor Coleridge en Thomas de Quincey. Beiden gingen gebukt onder ernstige verslaving aan het middel."

Dit flesje was onderdeel van lot nr. 4716 van de veiling bij Bubb Kuyper op 29 november 2005.


Ziet er zeer goed verzorgd uit! Een prima aanvulling op onze website. Overzichtelijk en interessant. Ga zo door, het wordt een succes.

Louis Schouten
Redacteur BMIB, oprichter van het Gezelschap Büchmania

Boudewijn leeft nog steeds onder ons. Een fantastisch initiatief om een museum over Boudewijn en zijn passies op het internet te zetten. Wij, het Boudewijn Büch gezelschap Büchmania, zullen alles in het werk stellen om dit initiafief blijvend te ondersteunen.
Succes en ga zo door.

Henk Spraakman
Voorzitter van het Boudewijn Büch gezelschap Büchmania
Het Boudewijn Buch Museum in oprichting biedt een ruime verrijking op het internet, met veel potentie voor zijn brede schare bewonderaars en zij die zijn passies delen. Fantastisch opgezet! Chapeau, ik zie een verdere verbreding en verdieping van deze site graag tegemoet, zeker voor de weetfeitjesfreaks onder ons... (...) Ga absoluut zo door!

R.M. te H., lezer

"Ziet er netjes uit, knap hoor!"

Frans Mouws, auteur van o.a. "Weg uit Wassenaar, een tocht door het leven van Boudewijn Büch"

ook een compliment? Mail!

De inhoud van deze website is © copyright 2004-2006 Boudewijn Büch Museum o.i./Martin de Zoete