Creença

De Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure.

Antropologia > Creença


Una creença és qualsevol cosa que s'accepta com a vertadera en una determinada època o per un grup humà determinat, al marge del procés científic d'hipòtesi i comprovació.

En religió, creença es refereix habitualment a la Fe en l'existència de Déu i a l'acceptació d'unes normes morals associades a una religió determinada. En general, els creients accepten els postulats de la seva religió basant-se en la revelació divina, la tradició o perquè són conceptes evidents per ells, sense necessitat d'explicació científicament. Tot i això, varis filòsofs han aportat arguments racionals per justificar l'existència de Déu (per exemple, Sant Tomàs d'Aquino o René Descartes)

Altres tipus de creences es relacionen més directament amb la superstició o la pseudociència; per exemple:

Tot i que molts defensors d'aquestes disciplines les defensen com a disciplines científiques serioses, la majoria de la comunitat científica interacional creu que tenen poc fonament. De fet, hi ha hagut alguns investigadors seriosos en algun d'aquests camps (com la parapsicologia o l'ufologia), però fins ara ningú no hi ha pogut aportar dades científiques reproduïbles.

Personal tools