Η Ελληνική πραγματικότητα

Από τη μουσική βιομηχανία βιοπορίζονται πολλοί κλάδοι εργαζομένων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: μουσικοσυνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, μουσικοί, ηχολήπτες, στούντιο ηχογράφησης, εργοστάσια παραγωγής, δισκογραφικές εταιρίες, δισκοπωλεία, δημοσιογράφοι, παραγωγοί ραδιοφώνου, dj, διαφημιστικές εταιρίες, κ.α. Συνολικά η μουσική βιομηχανία προσφέρει στην Ελλάδα πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας. Οι όποιες πρωτοβουλίες της IFPI για προστασία των μουσικών προϊόντων ωφελεί πέρα από τις δισκογραφικές εταιρίες - μέλη της και όλους τους συνεργαζόμενους κλάδους.

Πέρα από τους άμεσα εμπλεκόμενους, η μουσική πειρατεία, όπως και κάθε μορφή κλοπής πνευματικής περιουσίας, επιβαρύνει οικονομικά και το Ελληνικό κράτος με απώλειες εσόδων από δασμούς και φόρους. Και επειδή το κράτος το αποτελούμε όλοι εμείς, το πρόσκαιρο κέρδος που μπορεί να έχουμε από αγορά προϊόντων "μαϊμού", το καταβάλλουμε στο πολλαπλάσιο για να καλύψουμε το κενό που δημιουργείται στην εθνική οικονομία.

Η κλοπή πνευματικής περιουσίας, όμως, δεν μεταφράζεται μόνο σε απώλεια χρημάτων. Η χώρα μας επέδειξε την αξία του πνεύματος εδώ και χιλιάδες χρόνια και έδωσε υπόσταση σε αυτό που καλούμε σήμερα τέχνη σε οποιαδήποτε μορφή της. Το να επιτρέπουμε με τη στάση μας να συγκαταλέγεται η χώρα μας ανάμεσα στα κράτη με τα υψηλότερα ποσοστά πειρατείας παγκοσμίως, αποτελεί προσβολή στο όνομα που πολύ υπερήφανα φέρουμε όλοι σαν Έλληνες και στην πολιτιστική κληρονομιά μας. Όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας.